Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.
Mitä kiropraktiikka on?

Sana kiropraktiikka tulee kreikankielisistä sanoista ”kheiros” ja ”praktos” ja tarkoittaa käsin tapahtuvaa hoitoa. Kiropraktiikka on tieteenala, joka on erikoistunut erityisesti tukirangan, mutta myös muiden nivelten ongelmien määrittelemiseen ja hoitoon. Kiropraktikko pyrkii korjaamaan ja ennaltaehkäisemään näitä ongelmia aiheuttavia mekaanisia ja neurofysiologisia tukirangan häiriöitä.

Kiropraktikko tekee huolellisen tutkimuksen potilaan tapaushistoriaa, kiropraktisia, ortopedisia, neurologisia sekä tarvittaessa radiologisia ja laboratorisia tutkimuksia hyväksi käyttäen. Kiropraktikon tärkein työkalu on kuitenkin tuntoherkät kädet selkärangan nikamien ja sitä ympäröivien kudosten toiminnallisten häiriöiden analysoinnissa.

Kun ongelma on paikallistettu, varsinainen hoito tapahtuu pääasiallisesti käsin. Usein apuna käytetään myös kiropraktisia hoitopöytiä ja instrumentteja. Koulutetun kiropraktikon antama hoito on kokonaisvaltaista, koko yksilön huomioivaa ja oikein suoritettuna se on turvallista, tehokasta ja kivutonta.

Kiropraktiikasta voit lukea enemmän täältä.
 
  näytä normaaliversio » Ylös